Intr-o saptamana nebuna in care nu s-a mai pus problema gatitului (cu exceptia unei fripturi de iepure cu sos de mustar, coming soon :D), am descoperit un fel de mancare pentru care nu ai nevoie decat de un drum la supermarket.
Well, trei in cazul nostru, pentru ca n-am stiut c-o sa ne placa atat de mult incat o sa mancam trei seri la rand. 🙂
O punga de salata mixta – am ales una cu ruccola, iceberg, baby spanac si inca ceva, but I can’t remember what was it:) (oricum i-am mai pus niste ruccola) – si sfecla rosie e tot ceea ce aveti nevoie pentru salata.
Le amestecati si faceti un dressing din putina zeama de la sfecla, otet – eu am pus otet de zmeura, smantana lichida, ulei de masline, sare de mare, piper. Culoarea e superba 🙂
Turnati dressingul peste salata si sfecla, amestecati si asta-i cina.
Noi am mancat salata cu prosciutto crudo, iar intr-una din seri am presarat si niste “aschii” de parmezan.
Asta e perfecta pt mine ca sunt asa mai lenesa si nu imi place sa miros a ceapa prajita, dar si pt el ca cica una-doua ii creste colesterolul:P.asa ca as taia smantana din ingrediente:D.salata asta se gaseste in supermarket?ca eu nu am vazut decat d-alea cu mazare…morcov…pastai.
smantana pui o lingura, chiar nu e multa si da un gust special. sau poti folosi un iaurt tare, gen el greco crema de iaurt sau cedra. salata o gasesti la mega image, ambalata in punga, se numeste salata cosmopolitana. sau poti cumpara diferite salate si-ti faci singura amestecul in ce proportii vrei si cu ce-ti place. eu am mai pus ruccola, de exemplu, pentru ca-mi place foarte mult.
Asta e perfecta pt mine ca sunt asa mai lenesa si nu imi place sa miros a ceapa prajita, dar si pt el ca cica una-doua ii creste colesterolul:P.asa ca as taia smantana din ingrediente:D.salata asta se gaseste in supermarket?ca eu nu am vazut decat d-alea cu mazare…morcov…pastai.
smantana pui o lingura, chiar nu e multa si da un gust special. sau poti folosi un iaurt tare, gen el greco crema de iaurt sau cedra. salata o gasesti la mega image, ambalata in punga, se numeste salata cosmopolitana. sau poti cumpara diferite salate si-ti faci singura amestecul in ce proportii vrei si cu ce-ti place. eu am mai pus ruccola, de exemplu, pentru ca-mi place foarte mult.
Spune-mi, te rog, sfecla rosie ai copt-o la cuptor? Multumesc!
well… de data asta am cumparat-o 😀 insa atunci cand o prepar eu o coc in cuptor. dureaza mai mult decat daca o fierbi, insa culoarea e mult mai frumoasa (un carmin-violet) si isi pasteaza si sucurile, si vitaminele. daca o fierbi, iese un maroniu-roscat flescait. si e indicat sa fie micute sfeclele.
Spune-mi, te rog, sfecla rosie ai copt-o la cuptor? Multumesc!
well… de data asta am cumparat-o 😀 insa atunci cand o prepar eu o coc in cuptor. dureaza mai mult decat daca o fierbi, insa culoarea e mult mai frumoasa (un carmin-violet) si isi pasteaza si sucurile, si vitaminele. daca o fierbi, iese un maroniu-roscat flescait. si e indicat sa fie micute sfeclele.