• 2 rosii mari
  • un avocado
  • frunze de ruccola
  • branza maturata de oaie
  • ulei de masline, lamaie
  • sare, piper, un praf de zahar

Nu știu de ce-am așteptat atâta să văd „Ratatouille“, vă ziceam data trecută. Și nu știu de ce-am așteptat atâta să fac roșii coapte în cuptor, deși e plină lumea de posibilități și combinații în care sunt incluse ele.

Însă măcar o dată le mai fac din roșiile pe care le mai prind anul ăsta, zilele astea, cât or mai fi… Ideea e simplă, s-o pui în aplicare e chiar mai ușor. Tăiați roșiile în felii, în jumătăți dacă sunt mici sau le lăsați chiar întregi dacă sunt din soiul cherry. Eu am avut roșii normale, așa că le-am tăiat în felii. Le-am pus sare de mare și le-am picurat ulei de măsline, iar deasupra le-am aruncat și-un praf de zahăr (puteți folosi ierburi aromate – cimbru, busuioc, oregano – sau fulgi de chili).

Le-am pus apoi la cuptor, la foc mediu (170-180 de grade), pe funcția cu ventilator, și le-am lăsat să se scofâlcească în voie. Rezultatel: felii de roșii suculente în interior, cu o crustă ușor caramelizată, dulci-acrișoare, incredibil de gustoase.

Eu le-am pus într-o salată caldă (mă rog, călduță 🙂 ) cu avocado, ruccola, telemea veche de oaie, ulei de măsline și lămâie. Dar puteți încerca și alte variante de salate, cu ingredientele care vă plac și care vă sunt la îndemână.

Sau le puteți transforma într-o supă-cremă. Ori poate le mâncați cu pâine prăjită, sau ca garnitură la o friptură cu orez. Cum vă spuneam, posibilitățile sunt nenumărate. Și puteți epuizia măcar câteva dintre ele cât mai găsiți roșiile astea minunate prin piețe.

[singlepic id=634 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 9 octombrie 2012.