Nu știu dacă v-am spus vreodată, dar eu aș mânca brânză cu orice. De fapt, cred ca am mâncat cu aproape orice. Chiar și cu sarmale. Și aș mânca orice fel de brânză. Odată, am testat limitele câtorva oameni cu o brânză franțuzească la care doar mirosul ar fi fost îndeajuns pentru a-i doborî pe mulți 😀 Culmea e că și-aia mi-a plăcut.

Așa că pentru mine brânza de capră aproape că reprezintă raiul. Așa cum tot ea e iadul pentru Sorin :D. So, într-o seară în care el s-a bețivit un pic cu băieții (nu c-ar fi un lucru rău), eu am purces la o salată cu brânză caldă de capră (chevre chaud), un fel de mancare clasic în Franța, despre care vă mai povesteam și aici

Aveți nevoie, bineînțeles, de salată. Puteți folosi o simplă salată verde (din aia creață) sau un mix din pungă, cum am făcut eu. Eu am pus și câteva felii de castravete, curățat de semințe. Apoi aveți nevoie de brânză de capră (really??? 🙂 ). Cu sau fără mucegai. Însă nu tartinabilă. Tăiați câte rondele vreți, le puneti pe felii de paine și le gratinați puțin la cuptor, cat să se rumenească pâinea și să se înmoaie brânza. Pentru salată am făcut o vinegretă cu o jumătate de linguriță de muștar de Dijon, ulei de porumb, oțet de cidru (e mai soft, mai puțin acru și l-am preferat pentru că deja pusesem Dijon), sare de mare, un vârf de linguriță de zahăr. Am turnat vinegreta peste salată, am pus feliile de pâine cu brânză deasupra și… am ajuns în rai.:)

Încercați așa ceva acasă!

P.S. După ce a văzut pozele, Sorin mi-a spus că ar fi mâncat și el :).