• Pentru salată
  • 3 castraveți cornichon
  • 1 legătură ridichi
  • ½ praz
  • Microierburi: măcriș roșu, ridiche roșie, muștar verde
  • Pentru uleiul aromatizat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • ½ legătură mărar

Am testat un kit cu microplante de la Microgreens România și cu siguranță voi include câteva dintre ele în mod constant în alimentația noastră. Plăntuțele sunt atât de versatile, încât le puteți folosi în nenumărate feluri: de la un simplu ornament, până la cele mai savuroase preparate sărate și dulci. O salată din legume românești capătă și mai mult gust și nutrienți cu microgreens.

Fiind o salată, basically nu trebuie decât să tai legumele mai mult sau mai puțin artistic. Apoi să adaugi microplante. Măcrișul e acrișor și poate constitui în sine o salată, e un alt microgreen care-mi place foarte-foarte mult, alături de floarea soarelui. Iar muștarul verde este picant, cu un minunat gust de, obviously, muștar :). Deasupra lor picuri ulei de mărar.

Pentru uleiul aromatizat, mixezi în blender uleiul și mărarul, apoi lași amestecul la frigider peste noapte. A doua zi îl strecori printr-un tifon și obții uleiul aromatizat.

Eu aș mânca salata asta cu cartofi noi,la ceaun, cu mărar, primăvara. Sau cu brânză de burduf întinsă pe pâine prăjită și unsă cu ulei de măsline.

Însă cel mai important, aș mânca-o când legumele sunt în sezon. Eu am avut încă niște legume românești, din piață, de aceea aș recomanda să o faceți așa, nu cu legume-decor made in Turkey.

Încercați așa ceva acasă!