• 2 avocado
  • o jumătate de salata iceberg
  • un piept de pui dezosat, fiert
  • 3-4 linguri de maioneza
  • 1-2 linguri de smantana sau iaurt tare
  • ceapa verde tocata
  • suc de lamaie
  • sare, piper

Dacă aș putea să-mi construiesc o casă din avocado, aș face-o. Ar fi locuința perfectă (bine, ar fi perfectă dacă ar avea și-o magazie din ciocolată 🙂 ). Aș mânca în fiecare o zi o bucățică de perete bine copt.

Avocado nu numai că este unul dintre cele mai hrănitoare și sănătoase fructe din lume, dar și unul dintre cele mai bune. Când e bine copt, pulpa e cremoasă, e aproape ca un unt natural. Așa că fie în guacamole, fie în tot felul de salate, fie simplu, presărat cu puțină sare și lămâie, avocado e fructul perfect și avantajul lui este că merge foarte bine în multe combinații. Iar o salată cu avocado, pui, iceberg și ceapă verde, e o combinație de zile mari. Și multe, căci n-o să vă limitați doar la una. Mie mi se pare un prânz extraordinar de bun și ușor la serviciu.

Aveți nevoie de un piept de pui dezosat, pe care îl fierbeți în apă cu sare. Mai aveți nevoie de două fructe de avocado. Eu vă sfătuiesc să le cupărați cu 4-5 zile înainte. De obicei, fructele de avocado din magazine sunt ori crude, ori foarte moi, aproape stricate. Vă sfătuiesc să le alegeți pe cele tari, de un verde închis, fără pete. Acestea nu sunt încă perfect coapte, dar nu e nicio problemă. Le puneți într-un loc întunecos și uscat (o cămară, un dulap) și le lăsați 4-5 zile. Se vor coace și vor deveni moi și cremoase.

Dar să revin la salată. Curățați avocado de coajă, îl tăiați felii sau cuburi și puneți imediat peste el suc de lămâie, pentru că se oxidează foarte repede. Apoi adăugați un dresing din maioneză și puțin iaurt sau smântână, sare și piper.

Puneți un strat de salată iceberg (sau salată verde) tăiată fâșii subțiri, un strat de piept de pui rece, feliat, un strat de avocado și presărați ceapă verde tocată. Atât e de simplu. Vă veți convinge singuri cât este de bun.

[singlepic id=737 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro în data de 23 aprilie 2013!