De vreo câțiva ani încoace, la televiziuni e o criză perpetuă: criză financiară, criză politică, criză la bacalaureat, criză în spitale. Bineînțeles, e criză și-n piețe. Nici nu începe bine vara, că începe și criza. Se apropie toamna, vine criza murăturilor. Însă dacă vreunul dintre redactorii șefi ar mai ieși din ședințe în lumea reală, ar vedea o criză mică, așa, cam ca moartea aia de 15 centimetri din banc 🙂 .

Și-acum trebuie să vă spun bancul, evident. Un bătrân aude soneria și se duce să deschidă ușa. Când o deschide, vede o moarte mică, cu coasa, o moarte de vreo 15 centimetri. Bătrânul se albește instantaneu, dar moartea îi spune: Stai, mă, liniștit, c-am venit după hamster!

Și gata, că am luat-o pe arătură, pe unde sunt legumele alea despre care televiziunile spun că au dispărut și despre care vreau eu să vă vorbesc. Dacă vă duceți într-o piață obișnuită, o să vedeți că găsiți cam tot ce vreți și că prețurile nu au luat-o chiar razna. Așa că o salată cu multe legume și-un dressing de maioneză e perfectă, acum că legumele-s la apogeu și vremea și-a mai revenit în simțiri.

Luați o varză albă, pe care o tocați cât mai fin (puteți pune în combinație și varză roșie). Puneți apoi castravete feliat, morcov ras pe răzătoarea mare, gogoșar, roșii, mărar, câțiva căței de usturoi tocați mărunt, ardei iute verde feliat. Asezonați cu sare și piper negru proaspăt râșnit și puneți și 1-2 linguri de oțet, apoi 2-3 linguri de maioneză de casă. Nu puneți prea multă maioneză, aveți nevoie doar să creați uin dressing în amestec cu sucul lăsat de legume, și nu o salată înecată în maioneză.

Salata asta e perfectă cu șnițele în crustă crocantă cu ierburi, care se fac extrem de ușor. Trebuie doar să amestecați pesmetul cu ierburi aromatizate tocate, eu am pus doar pătrunjel, dar puteți folosi cimbru, rozmarin sau salvie.

[singlepic id=604 w=620 h=440 float=center]

Această postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 28 august 2012!