• 1 cutie mic[ naut
  • 2 ciabatta
  • 30 g ruccola
  • 6 roșii uscate, marinate în ulei de măsline
  • 20 g merișoare uscate
  • sare, piper dupa gust

Am depășit, de curând, o experiență prin care nu credeam că voi trece vreodată. Am rezistat o săptămână fără carne. Cea mai lungă perioadă din viața mea în care nu am mâncat carne. Și știți ceva? Nici măcar nu a fost atât de greu. Cam așa a fost și când am renunțat la țigări, acum peste patru ani: mai ușor decât m-am așteptat. Dar asta nu înseamnă că voi renunța și la carne.

Săptămâna fără carne n-a fost pe cât de dificilă mă așteptam să fie. Dar nici nu m-a îndepărtat definitiv de carne. Unul dintre felurile mele preferate va rămâne întotdeauna o friptură de vită în sânge.

Dar să revenim la legume. Cu puțină îmaginație (și proteine vegetale), o săptămână trece repede. Chiar dacă nu consumați carne/ouă/lactate, organismul tot are nevoie de proteine. Care se găsesc în fasole, linte, năut, mazăre, ciuperci, soia etc. Partea proastă e că acestea conțin și carbohidrați, iar consumate constant, în cantitate mare, îngrașă.

Nu și atunci
când le mâncăm cu măsură. Cum ar fi într-un sandviș cu năut, roșii uscate,
ruccola și merișoare. Da, știu că sună ciudat. Dar e o combinație
nemaipomenită. Aveți nevoie de pâine pentru un sandviș, ciabatta sau baghetă,
care să poată ține înăuntru boabele de năut.

Scobiți miezul
și ungeți apoi pâinea cu ulei de măsline aromatizat de la roșiile uscate (puteți
să le cumpărați în ulei, care de obicei e aromatizat cu ierburi și usturoi, sau
să le cumpărați uscate, să le hidratați 2-3 ore, apoi să le conservați în ulei
de măsline aromatizat cu ce vreți voi). Puneți un strat de furnze de ruccola,
apoi roșii uscate, boabe de năut din conservă, merișoare uscate (hidratate 15
minute în apă) și ceapă verde tocată. Apoi „capacul“ sandvișului. Îl
împachetați în folie de plastic și puneți peste el o greutate timp de 15
minute, apoi îl tăiați.

Eu l-am mâncat cu și mai multă salată de ruccola, cu oțet balsamic și semințe de rodie. Vedeți, viața fără carne nu e așa de tristă. Ba chiar e colorată :)!

Încercați așa ceva acasă și share if u care!