• 300 g vrăbioară vită
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 50 g gorgonzola sau roquefort
  • 30 g ruccola
  • 2-3 linguri cremă oțet balsamic
  • 2 demibaghete sau 2 chifle integrale (sau cu semințe)

Dacă celebrul sandviș new-york-ez cu pastramă de vită ar avea un copil, acesta ar fi: sandvișul meu cu felii subțiri de vrăbioară, gorgonzola, ruccola și glaze de oțet balsamic, îndesate într-o chiflă integrală sau cu semințe. Umami trip!

Că friptura de vită altfel decât în sânge e o blasfemie am stabilit deja. Și nici măcar nu e sânge acolo, ci mioglobină, adică, profan vorbind, sucuri naturale ale cărnii. Așa că în “sânge” a fost! Iar proteine din carne, plus proteine din brânză, plus carbohidrați înseamnă o burtică fericită 🙂

E nevoie de o bucată întreagă de vrăbioară, pe care o curățați bine de pielițe, o spălați și o ștergeți cu șervețele de hârtie. O lăsați 30 de minute la temperatura camerei apoi o prăjiți în ulei de măsline 2-3 minute pe fiecare parte. O băgați la cuptor 10-12 minute, apoi o scoateți, o condimentați cu sare și piper, o puneți într-o caserolă cu capac. Când s-a răcit, o transferați la frigider, deoarece veți avea nevoie ca bucata de carne să fie tare ca s-o puteți felia. Dacă bucata de vrăbioară are jumătate de kilogram sau chiar mai mult, nu e panică. Puteți face sandvișuri și a doua zi :). Cu pâine de secară și muștar, de exemplu.

După câteva ore la frigider, un mic rigor cred ca se va fi instalat deja, așa că puteți tăia felii subțiri de vrăbioară. Restul constă într-o asamblare eficientă și elegantă a unui sandviș #devis: pâinică, felii de carne, brânză, ruccola și cremă de oțet balsamic. Adică fericire în straturi :).

Încercați așa ceva acasă & share if u care!