Scrumbie in sos picant cu masline verzi

Scrumbia este unul dintre pestii mei preferati. Din fericire, o gasesc in Romania destul de des, chiar si proaspata. By the way, va dau un pont.

Pestii trebuie sa aiba o privire cat mai clara (nu radeti), ca sa fiti sigur ca sunt proaspeti. Cand ochii lor sunt “incetosati”, so to speak, atunci e clar ca nu sunt tocmai scosi din mare. Pestii 😀

Doua scrumbii proaspete se eviscereaza, se curata bine, binespala, se taie bucatele si se sareaza un pic. Lor nu le mai faceti nimic, dar faceti un sos de rosii.

De fapt, o ceapa “aurita” in ulei de masline, “stinsa” cu putina apa, peste care puneti cateva rosii pasate in blender sau date pe razatoare, o lingura de bulion si multe condimente: sare de mare, piper negru macinat grosier, o lingurita de maghiran uscat, o foaie de dafin, 2-3 boabe de ienibahar, o lingurita de boia dulce, un praf de boia iute, o lingurita de zahar, cateva felii de lamaie.

Cand sosul a clocotit si aromele s-au intreparuns, puneti feliile de scrumbie si cateva masline verzi – eu am preferat varianta fara samburi, umplute cu gogosar. Se mai fierbe un singur minut, dupa care lasam chiar toate aromele sa se cunoasca mai bine, vreo 4-5 ore, cu capacul pus :D. Scrumbia se va “fierbe” singura in sosul fierbinte, dar, intr-un fel, se va si marina. Dupa care “aprindem lumina” si ne mai organizam un pic 😀

Mancarea asta e mult mai buna rece.

Incercati asa ceva acasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.