• o foaie de aluat de foietaj
  • 1-2 mere
  • 100 de graame de afine
  • 50-75 de grame de zahar
  • un praf de scortisoara
  • cateva linguri de ulei vegetal

Ceea ce o să vă povestesc o să sune un pic fast forward. Și, de fapt, asta și e. Pentru că viața mea e pe fast forward de ceva vreme. Iar când timpul nu-mi mai ajunge, apelez la shortcut-uri. Nu, nu m-am apucat de programare, tot despre bucătărie vorbesc 🙂 .

Însă, chiar dacă e shortcut, nu înseamnă că e și compromis. Uite-așa mi-a venit mie ideea unor ștrudele în… tigaie. Pentru că o oră (de stat în cuptor), comparativ cu 10 minute (de stat în tigaie) înseamnă enorm în ultimele zile. Aluatul de foietaj a fost întotdeauna un shortcut pentru mine, din motive pe care vi le-am mai explicat. Așa că îl cumpăr.

Cum mare parte din problemă a fost rezolvată, mi-am permis să mă ocup de umplutura mini-ștrudelelor. Unele au fost cu mere, altele cu afine (proaspete, daca mai gasiti sau congelate – eu am in congelator), altele cu o combinație de mere și afine. Pe cele cu afine le-am făcut extrem de simplu – am întins puțin foietajul cu un făcăleț, am pus afine și puțin zahăr brun, apoi le-am rulat. Pentru cele cu mere, am ras merele, le-am călit cu puțin zahăr și scorțișoară, am surs lichidul în exces și abia apoi am umplut foietajul.

După ce mini-ștrudelele sunt rulate și sigilate la capete (trust me, nu vă doriți fructe proaspete și zemoase în ulei încins 🙂 ), le-am pus la prăjit într-o tigaie nonaderentă, cu puțin ulei vegetal. La foc mediu, cât să prindă o crustă aurie, apoi la foc mic, cât să se pătrundă și umplutura. Le presărați cu puțin zahăr pudră și le mâncați calde, cu „inima“ aia fierbinte de fructe și sirop.

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 7 septembrie 2012.