Dupa ce ne-am hranit din amintiri o vreme pe blogul asta, e cazul sa nu mai ocolesc subiectul ci sa intru direct in el, pentru ca sunt restanta cu vreo trei postari din Ocolul Pamantului in 50 de retete. O sa va povestesc cat de curand despre Paris si aventurile mele acolo (dupa mai bine de doua saptamani de antricot, sos béarnaise si stridii, ciorba de stevie pare un miracol :D), insa pana atunci vreau sa recuperez episoadele pierdute din motive lesne de inteles. De fapt singurul motiv scuzabil: Parisul. Asa ca din orasul interzis din multe puncte de vedere (stiati ca o portie de sparanghel la abur poate costa 39 de euro? :D) ajungem in China, pentru o supa cu taitei si legume.
Supa asta, in diverse variante, cu diverse condimente, in diverse provincii, are diverse denumiri. Eu am facut-o pe cea mai simpla, asa ca ii voi spune simplu, supa. So, faceti o supa din carne (pui, porc, ratza, vita). Strecurati supa, care trebuie sa fie foarte clara, o puneti intr-un bol, dupa care urmeaza puzderia de ingrediente: legume de tot felul, crude (eu am pus ceapa verde, morcov, praz, ciuperci urechi de lemn hidratate in apa calduta vreo cateva ore), felii de carne (piept de pui), si taitei de faina de grau. Pe acestia din urma nu trebuie sa-i fierbeti foarte mult, pentru ca oricum vor absorbi supa si vor continua sa se gateasca in timp ce stau sub ochii vostri, in castron. Condimente, dupa bunul plac: sos de soia, sos de stridii, otet din orez, sos picant, sos dulce-acrisor etc. Bineinteles, puteti folosi alte legume: tulpini de telina, ridiche alba, muguri de bambus, germeni de tot felul (mazare, fasole etc).
Oricum, se mananca fierbinte-fierbinte, iar la final nu uitati sa sorbiti zgomotos supa ramasa in castron. Asa, pour la bonne bouche :D.
[singlepic id=373 w=620 h=440 float=center]
Incercati asa ceva acasa!