• 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 litri de apă sau supa de pui
  • legume: ceapă, morcov, telina, pastarnac, morcovi baby, ardei gras, dovlecei, ciuperci, mazare, fasole verde etc)
  • sare, piper
  • paine prajita
  • branza care se topeste (cascaval, mozzarella, cheddar, emmentaler)
  • sos Tabasco

Într-una dintre obsedantele mele postări în care vă spuneam cât îmi place brânza și c-am folosit-o în orice mai puțin în ciorbă, o cititoare mi-a lăsat un comentariu. Îmi spunea că în Oltenia, vara mai ales, se face o supă cu multe legume, cu multe roșii, supă care se mănâncă cu brânză. Și mi-am zis atunci că e mai bine să regret lucrurile pe care le-am făcut decât pe cele pe care nu le-am făcut. 🙂

Și dacă dimineața plouă, la prânz e cald și seara frig, m-am gândit că trebuie să nimeresc măcar o porțiune din zi în care să mănânc o farfurie fierbinte de supă de legume cu brânză, chiar dacă asta înseamnă la micul dejun.

Rețeta nu-i nici pe departe complicată, iar combinația finală îi dă toată savorea. Așa că faceți o supă simplă, cu cât mai multe legume. Eu am sotat în ulei de măsline ceapă, morcov, morcov baby (congelat), ardei gras, păstârnac, mazăre (congelată), fasole verde (congelată), rădăcină de țelină și tulpini de țelină. După ce s-au rumenit ușor, am pus apă (puteți folosi supă de pui) și am lăsat legumele să fiarbă vreo 15 de minute. Apoi am adăugat un dovlecel mediu tăiat cubulețe, câteva fire de ceapă verde tocată, sare și un praf de zahăr și am mai lăsat totul la fiert încă 15 de minute. La final, mult pătrunjel proaspăt tocat.

Între timp, am pus felii de mozzarella pe felii de pâine și le-am gratinat în cuptor. Apoi am pus felia de pâine direct în bolul cu supă, că a sfârâit de fierbinte de era, și am picurat câțiva stropi iuți-foc de sos Tabasco. S-ar putea să vă doriți să plouă vreo două zile ca să vă încălziți numai cu supa asta 🙂 .

[singlepic id=739 w=620 h=440 float=center]

Această postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 12 aprilie 2013!