paste-sus

Multă lume crede că sunt cel puţin ciudată atunci când spun că, după o zi de cules bumbac (asta e un eufemism pentru job), mă relaxează şi-mi face bine să petrec o oră-două în bucătarie. Printre oalele mele, curaţând legume, improvizând, încercând să mă joc cu câteva ingrediente din care să-mi iasă o cină bună sau prânzul care va merge a doua zi cu mine, la job. Iar asta se întâmplă uneori  chiar la 10 seara. Cum spuneam, unii mă consideră un freak :).

Câteodată însă e mult prea târziu, iar eu mult prea obosită. Şi care e cel mai bun prieten al omului în momentele astea? O cutie de paste!

Da, după 8-10 minute cât îţi ia să le fierbi – timp în care pregăteşti sosul cu care ai chef să le mânânci în seara respectivă – ai rezolvat toate problemele. Chiar şi unele care nu ţin de foame :). De multe ori îmi prepar singură pastele, în casă, pentru că nimic nu se compară cu pastele proaspete. Dar asta îţi ia ceva timp, aşa că pentru urgenţe am întotdeauna în cămară vreo două-trei cutii de spaghete, tagliatelle (pastele mele preferate, ca formă), penne sau fusilli.

Aşa că într-o seară m-am „jucat“ cu nişte tagliatelle şi ce-am găsit prin frigider – ştiţi doar că urăsc să arunc mâncarea. În timp ce pastele fierbeau, am sotat câteva felii de şuncă de Praga în nişte unt. Am adăugat câteva ciuperci tăiate felii şi le-am călit şi pe ele două minute. Finalul a însemnat nişte smântână, sare de mare şi piper. În sosul ăsta cald şi cremos şi-au găsit „sfârşitul“ şi tagliatellele fierte al dente. Asta a fost inspiraţia mea în acea seară, însă cred că în combinaţie ar putea intra cu succes şi nişte mascarpone, o cremă de brânză sau nişte oregano. Imaginaţia voastră e limita! A, să nu uitaţi de un vin alb, demisec, bine frapat. 🙂

paste-jos

Acest articol a fost publicat pe eva.ro in data de 2 septembrie.

Si pentru ca eu ma simt generoasa azi, aveti extra o portie de tagliatelle cu smantana si creveti. In loc de sunca, folositi creveti, pe care puteti sa-i ametiti chiar d ela inceput cu niste vin alb si sec, care va face sosul de smantana si mai gustos. Si mult patrunjel verde!

paste-crev