• 2 avocado mari, bine coapte
  • 70 g smântână fermentată (25% grăsime)
  • 2 fire ceapă verde
  • Sucul de la 1 lime
  • 1 ardei iute, roșu (opțional)
  • Sare după gust
  • Microierburi: coriandru, ridiche roșie

Am testat un kit cu microplante de la Microgreens România și cu siguranță voi include câteva dintre ele în mod constant în alimentația noastră. Plăntuțele sunt atât de versatile, încât le puteți folosi în nenumărate feluri: de la un simplu ornament, până la cele mai savuroase preparate sărate și dulci. Coriandrul a aromatizat foarte puternic acest tartar de avocado, iar ridichea roșie a adăugat o notă picantă.

Cureți avocado de coajă și sâmburi, îl stropești cu sucul de lime și îl pasezi grosier. Adaugi ceapa verde tocată, ardeiul roșu curățat de semințe și tocat, smântâna și sarea.

Poți adăuga coriandru verde în compoziție și, totodată, poți orna cu el tartarul. Eu am făcut și chipsuri din dovleac plăcintar, adică felii de dovleac taiate foarte subțire și prăjite în baie de ulei. Am decorat și mâncat și cu ridiche roșie (microgreens). Evident, pâinea cu semințe e și ea făcută în casă :).

Dacă eliminați ardeiul iute, e o gustare foarte potrivită și pentru copii. Coriandul e un acquirred taste, recunosc, de aia trebuie obișnuiți de mici 🙂

Încercați așa ceva acasă!