- 150-200 de grame de somon afumat
- o rosie
- 2-3 catei de usturoi
- ruccola
- suc lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
“Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get”, spunea Forrest Gump. A nu știu câta oară, m-am convins că așa e. Pentru că atunci când treci de la mămăligă la prăjitură și apoi extragi din cutie bomboana “câștigătoare” din… mămăligă (din nou), nu poti spune că viața n-are simțul umorului.
Chiar dacă e vorba despre bomboane și prăjituri, introducerea asta nu prea are legătură cu mâncarea. Dar ceea ce urmeaza da. Și tot un fel de ingredient-surpriză e și în rețeta pe care v-o propun azi: tartar de somon. Tartarul, fie el din carne sau din pește, se prepară din carne crudă. Deși îmi place foarte mult tartarul de somon crud, de data asta l-am făcut cu somon afumat. Pentru că doar asta aveam în frigider. E foarte ușor, e ideal pentru o cină sau ca antreu pentru musafiri.
Aveți nevoie de somon afumat (150 de grame), pe care îl tăiați cubulețe. V-aș sfătui să cumpărați un file de somon (care e mai gros) și nu somon gata feliat. Mai aveți nevoie de o roșie mare, pe care o tocați tot cubulețe, însă doar cu pulpa, nu și semințele. Tocați mărunt și un cățel de usturoi. Condimentați totul cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, puneți, o lingură de ulei de măsline și puțin suc de lămâie, omogenizați compoziția și tartarul e gata. E foarte bun cu o salată de ruccola cu lămâie, cu crackers, cu baghetă prăjită în toaster sau cu felii de baghetă stropită cu ulei de măsline și pusă cuptor.
Încercați așa ceva acasă!
Felicitari! Un blog demn de o stea Michelin.
Ma incanta sa vad ca iti place blogul atat de mult incat sa consideri c-as merita steluta mea. Dar mai e cale lunga pana acolo….