• 1 kilogram de carne de vită macră (pulpă),
  • 10-12 sfecle mici, cu diametrul de 3-4 cm
  • 2 cepe, le sotați
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 150 de ml de supă de vită.
  • 200 g smântână fermentată (25% grasime)
  • sare, piper,
  • o legatura mărar proaspăt

Știți șablonul acela folosit de foarte multă lume: „Mai întâi mănânci cu ochii“. Unul dintre alimentele care mă fascinează (pe lângă faptul că-mi place foarte mult) este sfecla roșie. Este unul dintre cei mai frumoși coloranți naturali, iar prezența ei în orice preparat înviorează orice farfurie.

Așa cum o face și într-o tocăniță cu carne de vită și smântână, în care ea rămâne totuși vedetă. Aveți nevoie de un kilogram de carne de vită macră (pulpă), pe care o puneți la fiert și… uitați de ea. Carnea de vită fierbe greu, așă că va avea nevoie de două ore și jumătate, la foc mic, acoperită cu un capac.

Între timp, spălați vreo 10-12 sfecle mici, cu diametrul de 3-4 centimetri, le înveliți în folie de aluminiu și le puneți la copt, într-o tavă, în cuptor, timp de o oră. După ce sunt gata, le lăsați să se răcească și le curățați de coajă.

După ce s-a fiert și carnea, o scurgeți și o tăiați cubulețe de 2-3 centimetri. Tocați apoi două cepe, le sotați în puțin ulei de măsline (5 minute) și adăugați carnea de vită. Condimentați cu puțină sare și turnați 150 de ml de supă de vită. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l la foc mic încă 15-20 de minute.

Adăugați apoi și sfeclele tăiate cuburi, mai adăugați foarte puțină supă de vită și 200 de grame de smântână grasă, fermentată. Condimentați cu sare și piper, iar după încă 5 minute opriți focul și „aruncați“ în oală, pentru trezirea simțurilor, un mănunchi de mărar proaspăt tocat.

Incercati asa ceva acasa!