• Pentru blatul genoise
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 50 g ulei
  • 240 g făină
  • 2 g sare
  • 1 plic praf de copt
  • Colorant alimentar rosu (optional)
  • Pentru crema chantilly cu mascarpone
  • 250 ml friscă lichdă foarte rece (35% grăsime)
  • ½ pastaie vanilie
  • 30 g zahăr pudră
  • 70 g mascarpone rece
  • Pentru crema de cocos
  • 200 ml lapte de cocos
  • 200 ml lapte integral
  • 20 g fulgi cocos
  • 10 g făină de cocos
  • 30 g făină
  • 30 g amidon
  • 180 g zahăr
  • 100 g unt 80% grăsime

Are mama o vorbă: Îmbătrânești și te prostești. True that! Mi se aplică în această speță cu foarte mare succes. căci torturi of inimioară nu am făcut până în această decadă a vieții. Deși, dacă pun accentul altfel, I might be quite successfull. Nush dacă e to die for, desi s-ar putea numi un soi de heart attack :). Oricum, dacă aveți toddleri prin bătătură, i-ați cucerit de Valentine-ul ăsta.

Blatul genoise se face fie la bain marie, fie cu ouă calde, niciodată reci. Înainte de a începe prepararea, eu le țin 30 de minute într-un vas cu apă fierbinte. Atenție, nu pe foc! Schimb apa o dată sau de două ori, e vorba despre apă fierbinte de la robinet.

Bați ouăle întrgi cu zahărul, 10 minute, până devin o spumă fină și își triplează volumul. Adaugi uleiul si colorantul alimentar. Încorporezi cu o spatula făina cernută cu praful de copt și sarea.

Pui într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt, nivelezi cu spatula și coci 12-14 minute la 180 de grade Celsius.

Decupezi forma dorită (3 bucăți). Poti folosi un inel de inox, un pătrat sau, dupa cum bine se vede, o forma de inima. Pentru a obține 3 foi, e indicat sa aveti forme de dimesiuni mici (nu de monoportii, dar mici, totusi

Pentru crema chantilly cu mascarpone, mixați toate inredientele până obțineți o cremă aerată. Atenție, frisca lichidă și mascarpone trebuie să fie foarte reci.

Amestecati toate ingredientele uscate. Încorporați laptele rece, apoi laptele de cocos. Puneti la fiert amestecand continuu. După ce clocoteste, fierbeti 5 minute la foc mic, amestecând continuu. La final încorporați untul. Acoperiți compoziția din vas cu o folie alimentară, pentru a impiedica formarea unei pojghite. Dati la rece 2 ore. Înainte de a pune crema în poș, omogenizați-o inca o data cu un tel. Se poate prepara cu o zi în avans, dacă nu vreți să vă agloerați prea mult în ziua cu Sfântul 🙂

Pentru montaj, luati primul blat, apoi poșați crema de cocos. Așezați al doilea blat, peste care poșați crema Chantilly cu mascarpone. Încheiați cu cel de-al treilea blat. Eu am am făcut și niște ornamente din ciocolată, ca să fie inimi cu tot tacâmul, panseluțe și altele care să justifice cianura de după :)).

Iar dacă treceți peste impactul vizual tortul ăsta e chiar bun :).

Încercați așa ceva acasă & share if u care!