• 600 g vrăbioară de vită (fără os)
  • 2 cepe mari
  • 20 ml ulei de măsline
  • 150 ml melasă de rodie
  • 100 g passata de roșii
  • sare, piper după gust
  • semințe de rodie, pentru ornat

Atâta vreme cât ai Obor și Instagram nu există riscul să te plictisești. Nici la căpuț, nici culinar. Așa că o bucată de vrăbioară, niște rodii și câteva swipe-uri mai târziu s-a aprins beculețul: ras afour. Voi, cititorii mei mai inteligenți decât mine, cu siguranță cunoașteți acest deliciu libanez din fâșiuțe de carne de vită, în sos opulent de rodii, cu ceapă.

Părerile sunt împărțite în ceea ce privește tipul de carne potrivit pentru ras asfour, majoritatea optând pentru mușchiul de vită. Mie ăla îmi place doar în sânge, așa că prefer o bucata un pic mai suculentă (și totuși fragedă), cum ar fi vrăbioara sau antricotul.

Tai vrăbioara în fâșii subțiri, pe care le călești în ulei de măsline. Când sunt ușor rumenite, adaugi apă și le fiebi „puținel“, cum ar zice copilul minune a lu’ Wonder Woman, adică fiică-mea :D.

Când scade apa, completezi. Când carnea e aproape pătrunsă (ceea ce ar trebui să se întâmple în aproximativ o oră), adaugi ceapa tăiată julienne și le călești împreună 15 minute. Adaugi apoi passata de roșii, sosul de rodii, condimentezi cu sare și piper și fierbi până ce sosul scade, iar bucățele de carne au o delicioasă „hăinuță“ lipicioasă, dulce-acrișoară.

Când servești presari semințe de rodie, pentru un extra fresch kick. Eu am ornat (și mâncat) cu microplante de creson, cu o aromă ușor picantă, de ridiche.

Dar, nah, nu strică nici un orez fiert cu șofran :).

Încercați așa ceva acasă & share if u care!